Rullkalkylator

Här kan du räkna ut hur många rullar du behöver för din vägg/ditt rum.


Tänk på att:

Köp tillräckligt antal rullar som behövs för att skapa matchning av mönster. Utgå ifrån upprepning av vertikalt mönster för att beräkna behov av antalet extra tapeter för matchning av mönster. Vissa mönster har förskjutet mönsterpass (half drop på engelska) – där mönstret är förskjutet för att ge en större variation – vilket innebär att matchning på bredd måste återupprepas vid halva längden för korrekt matchning av mönster. Det står tydligt utmärkt på produktsidan.


Vi tar inte ansvar för eventuellt spill eller om du beställt för lite tapet. Denna kalkylator räknar på att du är väldigt noga med tillskärningen av våderna och är bara en estimering. Köp hellre en rulle för mycket än för lite då det inte kan garanteras att färgerna blir exakt lika om du behöver komplettera.

OBS! I vår rullkalkylator skriver du in samtliga mått i meter och alla decimaltecken skrivs med en punkt " . " och inte ett kommatecken.

Väggbredd

Här ska du fylla i bredden på väggen/väggarna du ska tapetsera. Ska du tapetsera mer än en vägg behöver du räkna ihop summan på alla väggar som ska tapetseras, sedan fyller du i den totala bredden i formuläret,

Vägghöjd

Här fyller du i höjden på din vägg. Du mäter från golv till tak.

Rullbredd

Här fyller du i tapetens bredd. Detta hittar du under specifikationer för varje tapet på vår sajt. Vanlig rullbredd i Europa är 0.53 meter. Observera att under våra specifikationer skriver vi ut bredden i centimeter, du måste alltså omvandla måttet till meter innan du fyller i formuläret här.

Rullängd

Detta är den totala längden på varje enskild tapetrulle och detta hittar du också under specifikationer för respektive tapet. Vanlig rullängd är 10.05 meter.

Rapport/mönsterstorlek

Här fyller du i tapetens mönsterstorlek, även kallat rapport, Även detta mått finner du under specifikationer för varje enskild tapet. Observera att under våra specifikationer skriver vi ut rapporten i centimeter, du måste alltså omvandla måttet till meter innan du fyller i formuläret här.